Na een kosteloos oriënterend contact, zal door het kantoor een plan van aanpak worden geformuleerd, waarbij de voors- en tegens van de diverse mogelijkheden helder op een rij worden gezet.
Speciale aandacht verdient daarbij het zogenaamde “procesrisico”. Dat zijn de eventuele kosten die gemaakt worden indien geprocedeerd wordt. Een procedure brengt vrijwel altijd het risico met zich dat een van beide partijen in het ongelijk wordt gesteld met vaak een kostenveroordeling voor de verliezer als gevolg.
Op basis van dit plan van aanpak bepaalt de cliënt in overleg met het kantoor de strategie en timing. Kruijswijk werkt in voorkomende gevallen op toevoegingsbasis. De Raad voor de Rechtsbijstand vergoedt als dan een deel van de kosten voor de juridische bijstand.
Sinds 1983 is Kruijswijk actief in de algemene proces- en adviespraktijk . Kruijswijk Advocatuur behandelt een breed spectrum aan rechtsgebieden . Conflictenbemiddeling tussen burgers onderling maar ook onenigheid met de overheid behoort tot het werkterrein. Het kantoor heeft zich meer specifiek toegelegd op de behandeling van huurrecht en arbeidsrechtgeschillen. Kruijswijk treedt op als belangenbehartiger , hij adviseert en vertegenwoordigt ter terechtzitting.
Het kantoor heeft ervaring “aan beide zijden”, dus als advocaat van werknemers en werkgevers, huurders en verhuurders en (semi)overheid en ambtenaar. Dat is voor een cliënt(e), belangrijk.
In een onderhandeling of in een procedure, komt het net als in het verkeer aan op: anticiperen. Als je je gesprekspartner (of tegenstander) begrijpt, kan je die makkelijker overtuigen van jouw gelijk. En als het op een procedure uit mocht draaien, is het erg prettig om te weten wat zoal van de andere kant verwacht kan worden.